Zajednica sportova Primorsko-goranske županije i Dječji vrtić Girice iz Cresa ove godine organiziraju sada već 20. po redu Olimpijski festival dječjih vrtića Primorsko-goranske županije.
Najvažnija je poruka i svrha Festivala, koji je Hrvatski olimpijski odbor prvi put organizirao 2002. godine, da se djeci u najranijoj dobi na njima razumljiv i blizak način, kroz igru, približe olimpijske vrijednosti - uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo.
Festival će se održati u subotu, 18.svibnja 2024. godine na nogometnom igralištu „Dari“ u Cresu s početkom u 15:00 sati. Pored djece Dječjeg vrtića Girice, svoje sudjelovanje na olimpijadi potvrdili su Dječji vrtić Viškovo, Dječji vrtić Matulji, Dječji vrtić Opatija, Dječji vrtići Grada Rijeke, Dječji vrtić Radost iz Crikvenice, Dječji vrtić Vladimir Nazor iz Kastva, Dječji vrtić „Pahuljica” iz Raba, Dječji vrtić Cvrčak iz Malog Lošinja te Dječji vrtić „Katarina Frankopan“ iz Krka.

Mali sportaši natjecati će se u sljedećim atletskim disciplinama u konkurenciji dječaka i djevojčica: trčanje na 50 m, skok u dalj, bacanje loptice u daljinu i štafetno trčanje 4x25 m. Djevojčice će se još natjecati u potezanju konopa, a dječaci u malom nogometu.
Pozivamo Vas da uveličate ovu manifestaciju svojim dolaskom. Našoj djeci bi ovakva gesta puno značila u budućem sportskom odrastanju. Širimo svijest o važnosti vlastitog truda i napora za ostvarivanje željenih rezultata.

Veselimo se vašem dolasku!